Kulturvård

Kulturvård handlar om alla människors rätt att få tillgång till och få påverka hur kulturarv definieras, väljs ut, skyddas och används. Vi tar ställning till och funderar över frågorna – vad, hur, varför och för vem? Vi har kurser och program på kandidat- och masternivå.

Vad tycker våra studenter och alumner om utbildningen?

Fotograf Mattias Ek

Om du vill veta vad våra studenter och alumner tycker om att läsa våra utbildningar kan du läsa våra intervjuer med dem. Alumnen Daniel Hofling berättar om vad han gjort efter examen och hur det var att läsa hos oss.

Daniel Hofling, trädgårdsantikvarie, Stadsmuseet i Stockholm

Träffa fler alumner och studenter under flikarna Alumn samt Student!

Nya docenter i kulturvård

Två nya docenter i ämnet kulturvård har utsetts under våren, Cecilia Rodéhn och Kristin Balksten. Detta markeras med två tillfällen för intressanta docentföreläsningar. Cecilia Rodéhn höll sin docentföreläsning den 7 april med titeln: ”Doctors, Nurses, Mad people and Madness – Cultural Heritage in a Post Asylum Landscape”.

Den 28 april presenterar Kristin Balksten sin forskning då hon håller sin docentföreläsning i kulturvård. Föreläsningen har titeln "Traditionellt murverk – om förståelsen för material och dess nedbrytningsprocesser".

Information om och länk till föredraget

Docentföreläsingarna organiseras av SuHRF och ordförande vid föreläsningarna är Mattias Legnér, professor i kulturvård.

Sköterska, konstnär Augusta Strömberg. Foto:Uppsala universitet, Stewen Quigley

Vill du veta mer om vad som händer?

Vi finns på Instagram under och på Facebook. Följ oss för att hålla dig uppdaterad och få en inblick i vår verksamhet, få reda på aktuella eller kommande event och utlysningar!

Senast uppdaterad: 2021-04-14